PREKRETNICA U RADU  

ZVO u novu godinu učvršćen i ojačan

Na godišnjoj skupštini Zajedničkog veća opština njen predsednik Dragan Crnogorac osvrnuo se i na 2010. godinu, za koju je rekao da je bila bitna jer je ZVO postalo stavka u državnom budžetu, čime su obezbeđena finansijska sredstva za njegovo normalno funkcionisanje

Tokom održane skupštine usvojen je operativni plan te institucije za narednu godinu. Pored redovnih aktivnosti kao što su pružanje besplatne pravne pomoći, briga za područja obrazovanja na srpskom jeziku i ćirilici, informisanja te promocije kulture i sporta, usvojeni plan predviđa i aktivno učešće u svim projektima Evropske unije i Ministarstva dijaspore Republike Srbije.

- Najveću pažnju posvetićemo pitanjima popisa stanovništva koji nam dolazi u aprilu, izborima za veća srpske nacionalne manjine na svim nivoima, parlamentarnim izborima koje očekujemo u drugoj polovini naredne godine, praćenju pregovora za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju, praćenju donošenja novih zakona i obeležavanju značajnih datuma kao što je dan potpisivanja Erdutskog sporazuma - istakao je Dragan Crnogorac.

- Uspeli smo u potpunosti opremiti naš prostor u Belom Manastiru , a u većoj meri i u Vukovaru, reorganizovati se, učvrstiti i ojačati - dodao je predsednik ZVO-a.

Crnogorac je načelnicima opština s područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema (iz Borova, Erduta, Jagodnjaka, Markušice, Negoslavaca, Šodolovaca i Trpinje), zamenicima župana Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije iz redova srpske zajednice Đorđu Ćurčiću i Jovanu Jeliću, predsedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću i predsedniku Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru Miletu Horvatu, uručio plakete i replike Erdutskog sporazuma povodom 15 godina od njegovog potpisivanja.

Dragana Bošnjak

Objavljeno: 30.12.2010. isprintaj | pošalji link